Image Alt
Förskola

Källskolans förskola startade under våren 2007. Idag har förskolan 22 platser och delar ofta upp sig i två grupper, en yngre och en äldre. Källskolans förskola har behörig och kompetent personal som alla har lång erfarenhet inom barnomsorg och skola, såväl kommunal som fristående.

Barnen har en egen del av nya Källskolans lokaler samt en egen inhägnad förskolegård som är avskild från den övriga delen av skolgården. Samtidigt finns det ett direkt pedagogiskt samarbete med de yngsta skolbarnen vilket underlättar för flexibel skolstart. Ett tidigt utvecklat barn kan t.ex. ta del av en växande del av skolpedagogiken även då det är inskrivet i förskolan. Att börja i första klass som 6-åring är då också lättare.

Congue mollis felis tortor id. Sed aliquet amet sit vitae commodo commodo ultricies lectus. A nullam consequat sociis lectus erat. Suscipit ridiculus quis ante cras mauris faucibus nunc vel vel et sed. Sodales nulla ut. Placerat sem sed. Sed et sed turpis amet nisl eros risus a eu cras fringilla. Ac porta adipiscing. Eros sit mauris. Odio sed.

Förskolans fyra hörnstenar

Trygga relationer

En förskola som präglas av lugn och ro, trygghet, värme och kärleksfull personal. Där varje barn blir sedd, lyssnad på och respekterad för sin unika personlighet.

Musik, rörelse och språk

Vi har samlingar varje dag då vi tränar språk, genom rim och ramsor. Vi leker rörelselekar och sjunger rörelsesånger och barnen får spela på rytminstrument.

Kristen etik

Goda livsprinciper från den kristna traditionen för att ge barnen en god och trygg start i livet. Till exempel att be om förlåtelse, att inte ge igen och att lösa konflikter.

Kommunal förankring

Det ska vara lätt att byta mellan en kommunal förskola/annan förskola till Källskolans förskola och det ska vara lätt att byta från Källskolans förskola till någon annan förskola, kommunal eller fristående.